Početak prodaje nove C-klase

Početak prodaje nove C-klase

Mercedes-Benz C-klasa novog izgleda kombinira emocije s inteligencijom. Izgled C-klase je posebno definiran njegovim prednjim dijelom te dizajnom prednjih i stražnjih svjetala.
U novoj izvedbi, AMG Line linija opreme standardno uključuje prednju masku u obliku dijamanta. Prednji branici su redizajnirani za sve linije opreme. Ovaj novi dizajn C-klase čini da EXCLUSIVE vanjština bude još izražajnija te da AVANTGARDE vanjština ima još dinamičniji karakter. U kombinaciji s AMG Line vanjštinom, vozilo uključuje AMG prednji donji spojler s novom geometrijom, a straga umetak s izgledom difuzora ima novi dizajn. Stražnji branik limuzine i karavana ima novi donji dio dok se geometrija, ukrasni elementi i obrub ispušnih cijevi mijenja ovisno o odabranoj opremi i izvedbi motora.
Dizajn prednjih i stražnjih svjetala definiran je jasno izraženim konturama. Ekskluzivno izvedeni detalji jasno su uočljivi i ističu moderan karakter. Mercedes-Benz C-klasa standardno dolazi s halogenim prednjim svjetlima s integriranim LED dnevnim pozicijskim svjetlima. Opcijski su dostupna LED High Performance prednja svjetla uključujući posebno čist dizajn njihove unutrašnjosti. Po prvi puta za ovaj model su dodatno dostupna MULTIBEAM LED prednja svjetla s ULTRA RANGE dugim svjetlima.

Pročitajte više o MULTIBEAM LED svijetlima klikom na linkUnutarnji dizajn C-klase
Sportska unutrašnjost odiše visokom klasom, uključujući protočne oblike i novu interpretaciju modernog luksuza. Središnju konzolu karakterizira elegantan ukrasni element. Dostupan je u varijanti drveta lješnjaka ili antracit hrasta otvorenih pora. 3D ukrasni element od pravog drveta na središnjoj konzoli kombinira karakter ručne izrade s modernim osjećajem. Nove izvedbe unutrašnjosti C-klase su magma siva/crna i sedlo smeđa za AMG Line unutrašnjost.
Standardni dio opreme Mercedes-Benz C-klase je KEYLESS-GO funkcija paljenja, a start/stop tipka dolazi s novim dizajnom turbine. Ključ vozila također ima novi dizajn. Kupci mogu birati tri inačice: crnu s kromiranim obrubom visokog sjaja, bijelu s kromiranim obrubom ili bijelu visokog sjaja s mat kromiranim obrubom.
Novost predstavlja Multicontour Seat paket. S ovim paketom, bočne potpore i lumbalni dio sjedala mogu se individualno podesiti uz pomoć električne pneumatske pumpe. Efekt masiranja u lumbalnom dijelu omogućen je zračnim komorama koje se kada se funkcija aktivira, napuhuju i ispuhuju na impulsni ili valoviti način.

Koncept prikaza
C-klasa preuzima koncept prikaza iz S-klase s opcijskom, u potpunosti digitalnom instrumentnom pločom koja nudi tri različita stila prikaza: „Classic", „Sport" i „Progressive".  

Za kratki pregled opcija prikaza na instrumentnoj ploči Mercedes-Benz C-klase, nastavite klikom na linkIntelligent Drive: tehnološki napredna aktivna sigurnost
Nova C-klasa uključuje najnovije sustave pomoći u vožnji, nudeći vozaču aktivnu podršku i višu razinu aktivne sigurnosti u odnosu na prethodnika. U određenim situacijama C-klasa se može voziti i polu-autonomno. Kako bi to bilo moguće mora pozorno pratiti promet: poboljšani sustav kamere i radara omogućuju joj pregled do 500 m naprijed. Okolinu vozila skeniraju radari s dometom do 250 m naprijed, 40 m u stranu i 80 m unazad, dok je domet kamere do 500 m unaprijed, uključujući 90 m u tri dimenzije. Za funkcije pomoći u vožnji, C-klasa također koristi podatke karata i navigacije. Na primjer, Active Distance Assist DISTRONIC sustav, kao dio Driving Assistance paketa, u mogućnosti je vozaču pružiti podršku u raznim situacijama na osnovi informacija s karata i prediktivno podesiti brzinu, npr. prilikom ulaska u zavoje, križanja ili kružne tokove. Druge dodatno razvijene funkcije uključuju intuitivni Active Lane Change Assist sustav i Active Emergency Stop Assist kao nove funkcije Active Steering Assist sustava.
Nova C-klasa se standardno oprema s proširenim Active Brake Assist sustavom. Ovisno o situaciji, to može pomoći u smanjenju posljedica naleta na sporokretajuća, zaustavljajuća ili zaustavljena vozila te s pješacima i biciklistima koji prelaze cestu, ili ih čak u potpunosti izbjeći.

ENERGIZING comfort control sustav
Opcija koja povezuje razne sustave udobnosti vozila. On sustavno koristi funkcije klima uređaja (uključujući mirise) i sjedala (grijač, ventilacija, masaža) kao i svjetlosno i glazbeno raspoloženje te omogućuje specifično okruženje u skladu s raspoloženjem i potrebama vlasnika. To ima pozitivni efekt na blagostanje i performanse vozača.
Ovisno o razini opreme, dostupno je maksimalno šest programa. Oni su vizualizirani na središnjem zaslonu i podržani prikladnom glazbom. Moguće je aktivirati i individualne funkcije programa.
ENERGIZING comfort control sustav također uključuje ambijentalno osvjetljenje, koje je harmonično skrojeno prema svakom individualnom dizajnu prikaza. S 64 boje, opcijski prošireno ambijentalno osvjetljenje nudi mnoštvo individualnih postavki.

Multimedijski sustavi: prilagođene informacije i glazba
C-klasa se standardno oprema s Audio 20 multimedijskim sustavom, uključujući dva USB priključka, čitač SD kartica, Bluetooth priključak i medijsko sučelje.
COMAND Online sustav najnovije generacije (opcija) može se pohvaliti 3D navigacijom s tvrdog diska s prikazom topografskih karata, foto-realističnim 3D zgradama i 3D rotacijama karata. 
Mobilni uređaji koji odgovaraju Qi standardu mogu se praktično puniti tijekom vožnje uporabom opcijskog sustava bežičnog punjenja. Ova funkcija također uključuje multifunkcijsku telefoniju koja dodatno uparuje pametni telefon s vanjskom antenom vozila. Time je vozilo opremljeno za najbolju moguću telefonsku vezu i prijenos podataka.
Sada je opcijski dostupan dodatni audio sustav. S devet zvučnika i izlaznom snagom od 225 W (2 x Frontbass s 50 W, svaki od preostalih pet kanala ima snagu od 25 W), sada je pozicioniran između standardnog audio sustava i Burmester® surround audio sustava.

Novi pogonski agregati
U trenutku predstavljanja na raspolaganju su svi pogonski agregati, osim hibrida koji se očekuje iduće godine, a isti podrazumijevaju i dva potpuno nova motora u C-klasi. Kod benzinaca se radi o novom M264 benzincu u dvije zapremine, 1.5 i 2.0 litarski pri čemu je manji potpomognut „soft-hibrid“ pokretačem-generatorom koji benzincu snage 136kW pomaže sa dodatnih 10kW što sustavu omogućuje ukupnu snagu od gotovo 200 KS. Novi je motor opremljen i podešavanjem bregastih osovina i patentiranom CONICSHAPE tehnologijom obrade cilindara a sve u cilju povećavanja efikasnosti smanjivanja trenja i potrošnje i emisija. Dizelska novost je OM654, najnoviji Mercedesov dizel, predstavljen u E-klasi. Radi se o visoko modernom agregatu koji zadovoljava Euro 6D normu a u C-klasi zamjenjuje dobro poznati 2.2 litarski dizelski agregat a u svojoj manjoj, 1.6 litarskoj inačici i motor iz Renault-Nissan alijanse do sada korišten u C-klasi. Raspon snage se kreće od 90 (C180d) do 180kW (C300d). Preinake je doživio i AMG-ov šesterocilindarski motor u modelu C43 koji od sada razvija 390 ks (+23 u odnosu na model koji zamjenjuje).

Promotivni paketi C-klase
Uvoznik je za predstavljanje pripremio i dvije posebne edicije; Sky Edition i Journey Edition. Sky Edition paket na limuzini se sastoji od preklopivog naslona stražnjih sjedala, pripreme za navigacijski sustav, električnog panoramskog krova, središnjieg zaslona visoke rezolucije, grijanih prednjih sjedala, parking paketa s kamerom i komfornog paketa sjedala te nosi uštedu od 50.000 kn a može se kombinirati sa svim motorizacijama. Journey Edition paket se odnosi na karavansku inačicu i identičan je potonjem uz izuzetak panoramskog krova. Ušteda u ovom slučaju iznosi 33.000kn.

Saznajte više o našoj ponudi novih Mercedes-Benz vozila