phone-icon

Nova Mercedes-Benz C-klasa

Prezentacija nove Mercedes-Benz C-klase

Otkrijte novu vrstu luksuza


Dobrodošli u novu, digitalniju i učinkovitiju Mercedes-Benz C-klasu i dobrodošli kući. Nova C-klasa je limuzina koja donosi udobnost u vaš život.
 

Dizajn: Čistoća sportskog i elegantnog dizajna


Dinamični dizajn nove C-klase, izražen je i dok vozilo miruje. Zahvaljujući kratkim previjesima, dugom međuosovinskom razmaku, sportski oblikovanom poklopcu motora s naglašenim izbočenjem za motor i sportski postavljenom vjetrobranskim staklom, nova C-klasa, uz izrazitu udobnost, donosi i atraktivan i dinamičan dizajn.Kada promatrate vozilo sa strane, razrađene površine stvaraju jedinstvene svjetlosne efekte. Uz to, dizajneri su smanjili linije na minimum, naglašavajući elegantnost Mercedes-Benza. U karavanskoj izvedbi progresivna linija krova u kombinaciji s nagnutim stražnjim prozorom naglašava sportski duh bez funkcionalnih kompromisa. Ostale značajke koje naglašavaju sportski izgled su široki trag i moderni dizajn kotača.Stražnji dizajn nepogrešivo je Mercedes-Benz. Elegantan dizajn stražnjih svjetala lako je prepoznatljiv i po danu i po noći. Uz to, prvi put u limuzinskoj verziji C-klase, stražnja svjetla imaju dvodijelni dizajn, točnije stražnja svjetla se protežu i na poklopac prtljažnika. Zaštitni znak Mercedes-Benza je prednja maska koja karakterizira dizajn cijelog vozila. Tradicionalno, najistaknutiji dio je logo Mercedes-Benza, a kod AMG razine opreme, primijetiti ćete novi vizualni element, Mercedes-Benz zvijezde na prednjoj masci.


 

Dizajn interijera: sportski duh, zahvaljujući dizajnu usmjerenom na vozača


Dok je već i prethodni model bio veliki iskorak u kvaliteti i izgledu unutrašnjosti, nova C-klasa ide još korak dalje. Interijer nove C-klase uzima odabrane elemente iz nove S-klase, garantirajući neprikosnoveni luksuz uz dodatni sportski osjećaj.

Unutrašnjost vozila je podijeljena u dva dijela s istaknutom horizontalnom linijom. Gornji dio je jedinstvena ploha s novim dizajnom ventilacijskih otvora dok se na doljnjem dijelu nalaze sve potrebne komande. Inspiracija unutrašnjosti dolazi od dizajna aviona, s gornjim dijelom koji predstavlja krilo te s ventilacijskom otvorima kao motorima. Cijeli središnji panel, kao i zaslon vozača, lagano su zakrenuti prema vozaču s kutom od šest stupnjeva.Zaslon vozača je realiziran kao LCD zaslon visoke rezolucije. Zaslon je samostojeći te daje dojam kao da pluta ispred kokpita. Kupci imaju izbor između 10,25-inčne (26,0 cm) ili 12,3-inčne (31,2 cm) verzije zaslona.Najznačajnija promjena u unutrašnjosti, koja direktno naglašava inovativnu digitalizaciju, je središnji zaslon. Svim funkcijama vozila može se upravljati pomoću visokokvalitetnog zaslona osjetljivog na dodir. Njegova portretna orijentacija posebno je povoljna za navigaciju. Kao i kod digitalne instrument ploče i središnji zaslon je blago nagnut prema vozaču te izgleda kao da lebdi iznad ostatka unutrašnjosti. Središnji zaslon standardno je veličine od 9,5 inča (24,1 cm) a dostupna je i opcija od 11,9 inča (30,2 cm).


 

Najnovija generacija MBUX-a: intuitivno upravljanje i umjetna inteligencija


Kao i nova S-klasa, C-klasa opremljena je drugom generacijom MBUX-a (Mercedes-Benz User Experience). Unutrašnjost vozila postaje još digitalnija i inteligentnija, jer su i hardware i software napravili velike iskorake. Uz pomoć naprednih programskih funkcija i visoko kvalitetnih zaslona olakšano je upravljanje svim funkcijama vozila i postavkama udobnosti.

Zaslon vozača zajedno s središnjim zaslonom nude impresivan doživljaj gdje vam je sve nadohvat ruke. Informacije su prikazane na jasno strukturiran način. Uz to, Mercedes-Benz je razvio novu estetiku zaslona za S-klasu, koja se sada sustavno koristi kao osnova za druge modele, donoseći novu razinu luksuza u C-klasu.

Izgled zaslona može se individualizirati s tri stila prikaza (Diskretni, sportski, klasični) i tri načina rada (Navigacija, Pomoć, Usluga).

Pogonski sklop: sustavna elektrifikacija modernih četverocilindarskih motora


Zahvaljujući sustavnoj elektrifikaciji i inteligentnom downsizingu, C-klasa postavlja nove standarde učinkovitosti. Raspon motora nudi četverocilindrične motore iz aktualne modularne FAME (Family of Modular Engines) Mercedes-Benz obitelji motora.

Osim turbopunjača, i dizelski i benzinski motori sada imaju integrirani starter-generator (ISG) za inteligentnu pomoć pri niskim okretajima motora kao blagi hibrid druge generacije. To osigurava linearnu i impresivnu isporuku snage. ISG koristi električni sustav od 48 volti u vozilu koji donosi nove funkcije kao što su kotrljanje s isključenim motorm, rekuperaciju energije kočenja i omogućuje značajne uštede goriva.


 

Prijenos: Automatski mjenjač u svim modelima


9G-TRONIC mjenjač razvijen za prilagodbu s ISG-om, a ugrađen je u sve modele C-klase. Osim toga, povećana je učinkovitost prijenosa. Optimizirano je međudjelovanje s električnom pomoćnom pumpom ulja koja smanjuje naprezanje mehaničke pumpe za 30 posto u usporedbi s prethodnim modelom - dobro za učinkovitost. Nadalje, C-klasa koristi novu generaciju potpuno integrirane kontrole prijenosa s višejezgrenim procesorom te novom tehnologijom dizajna i povezivosti. Osim povećane računalne snage, drastično je smanjen i broj električnih sučelja, a težina kontrolnih sustava prijenosa ukupno je smanjena za 30 posto.

Uz prijenos i 4MATIC pogonski sustav na sve kotače je unaprijeđen. Od sada prednji pogon omogućuje veći prijenos momenta s poboljšanom raspodjelom momenta na svakom kotaču za poboljšanu dinamiku vožnje. Štoviše, cijeli 4MATIC sustav je olakšan što rezultira značajnim doprinosom u smanjenju emisije CO2. Uz težinu sniženi su i interni otpori unutar samog sustava što je rezultiralo smanjenjem trenja i potrošnje sustava.

Plug-in hibridi s električnim dometom od oko 100 kilometara (WLTP)


Ubrzo nakon lansiranja uslijedit će plug-in hibride verzije četvrte generacije. Elektrifikacija veliki korak naprijed, prvenstveno u ekološkom aspektu te sekundarno u osjetno većoj kvalitetom vožnje . S električnim snagom od 95 kW (129 KS) i potpuno električnim dometom od oko 100 kilometara (WLTP), plug-in hibridna C-klasa će često raditi u potpuno električnom načinu rada bez ikakvog korištenja motora s izgaranjem. Kompletan paket nije samo vrlo učinkovit, već i izrazito sportski, povečavajući responzivnost motora i spustajući centar mase vozila za veću stabilnost.

Vršni moment elektromotora od 440 Nm dostupan je odmah pri najnižim okretajima, što rezultira visokom aginošću pri kretanju, zajedno s dinamičnim performansama vožnje. Električni način vožnje dostupan je do 140 km/h.

Visokonaponsku (HV) bateriju razvio je Mercedes-Benz AG, dio je četvrte generacije i predstavlja evoluciju u odnosu na prethodne generacije. Sastoji se od 96 ćelija s ukupnim kapacitetom od 25,4 kWh, čime se značajno povećan električni dometa koji sada iznosi 100 kilometara.

Čak i kada je baterija potpuno ispražnjena, može se u potpunosti napuniti za oko 30 minuta s opcijskim DC punjačem od 55 kW. Standardni punjač od 11 kW (ovisno o tržištu) dostupan je za punjenje na Wallboxu.

 

Mercedes-Benz C-klasa: Priča o uspjehu


U posljednjem desetljeću C-klasa bila je Mercedes-Benzov najprodavaniji model. Od uvođenja još uvijek aktualne generacije 2014. godine prodano je preko 2,5 milijuna modela. Kina je najveće prodajno tržište limuzinsku varijantu C-klase nakon 2016. godine, dok su SAD, Njemačka i Velika Britanija najveća su prodajna tržišta za modele C-klase u posljednjih deset godina. U 2020. godine Mercedes-Benz C-klasa isporučeni je kupcima na više od 100 tržišta diljem svijeta, a dva od svaka tri automobila C-klase prodana u Njemačkoj su u karavanskoj verzije.

Nova C-klasa proizvodit će se u pogonima Mercedes-Benza u Bremenu (Njemačka), Pekingu (Kina) i istočnom Londonu (Južna Afrika). Tvornica Bremen, najveći je privatni poslodavac u regiji s radnom snagom većom od 12.000, i vodeća je tvornica međunarodnu proizvodnju C-klase.

Zatražite našu ponudu ili testirajte našu novu Mercedes-Benz C-klasu.
 
 
Dodatne detalje i samo predstavljanje vozila možete vidjeti na sljedećem linku:

Prezentacija nove C-klaseZa dodatne informacije i prednarudžbe možete kontaktirati naše prodajne savjetnike:

Kontakt