G-klasa u novom ruhu

G-klasa u novom ruhu
G-klasa, luksuzno terensko vozilo iz tvrtke Mercedes-Benz već se dugo smatra dizajnerskom ikonom. Njen se vanjski izgled nije značajno promijenio od 1979. Ikonski elementi nastavljaju služiti iznimno posebnim svrhama, i prije i sada, a G‑klasi pružaju njen jedinstven izgled. Svi su ti elementi i dalje prisutni na novoj G‑klasi: karakteristične kvake vrata i prepoznatljiv zvuk zatvaranja, robusna vanjska zaštitna letvica, vidljiv rezervni kotač na stražnjim vratima i izbočeni pokazivači smjera.. Te iznimne značajke u kombinaciji s pravocrtnim linijama ovog terenskog modela su ono što definira njegov poseban izgled. 

Neovisno o tome radi li se o vožnji po asfaltiranim cestama ili off-road vožnji te neovisno o uvjetima rada, ovo terensko vozilo impresionira svojim performansama, najnaprednijim sustavima za pomoć pri vožnji, izvrsnom upravljivošću i sigurnošću. Istodobno, novi ovjes, načini vožnje DYNAMIC SELECT, „G-Mode” i tri 100‑postotne blokade diferencijala poboljšavaju ne samo udobnost u vožnji već i hitrost na svim površinama.

NovaMercedese-Benz G-klasa pomiče ljestvicu u svim važnim područjima – po pitanju performansi na asfaltiranim i neasfaltiranim cestama, kao i po pitanju udobnosti i telematskih opcija. Naša je „najdugovječnija” serija modela tako savršeno opremljena za nastavak svoje uspješne priče.

Rad na razvoju nove G-klase bio je iznimno izazovan za tim. „Dodatno poboljšati ikonu kao što je G‑klasa u tehnološkom smislu bio je istodobno veliki izazov ali i nova mogućnost za napredak. Svaki dio i svaki vijak temeljito su i pomno pregledani”, objašnjava dr. Gunnar Güthenke, rukovoditelj Odjela grupe terenskih proizvoda tvrtke Mercedes-Benz. „Pored karoserije, posebno smo bili usmjereni na povećanje krutosti vozila i veze između ovjesa i pogonskog sklopa s pomoću okvira šasije” 

Za zahtjevnije kupce dostupne su ekskluzivnije opcije kao što su paket opreme za unutrašnjost Exlusive Interior Plus s kožom na unutarnjim stranicama vrata.

Saznajte više o novom modelu Mercedes-Benz G-klasa