phone-icon

Podržali smo 2. po redu uspješnu konferenciju H.U.A.S.

Podržali smo 2. po redu uspješnu konferenciju H.U.A.S.


20.11.2023., održana je 2. po redu međunarodna konferencija udruge 𝐇𝐔𝐀𝐒 - 𝐇𝐫𝐯𝐚𝐭𝐬𝐤𝐚 𝐔𝐝𝐫𝐮𝐠𝐚 𝐀𝐮𝐭𝐨 𝐒𝐭𝐫𝐮𝐤𝐞, u hotelu Antunović u Zagrebu.
H.U.A.S. je dobrovoljna i neprofitna udruga poslodavaca, koja se bavi zaštitom i promocijom auto servisne djelatnosti u RH.

Primarni cilj udruge je auto servisima osigurati bolje uvjete osiguravajućih društava kroz adekvatnu naplatu sata rada. Drugi veliki cilj je preuzimanje i implementacija najboljih europskih modela obrade, procjene i popravka nakon štetnog događaja u prometu.

   
Konferenciju je posjetilo više od 250 članova HUAS-a. Okupili su se ne samo svi relevantni predstavnici auto struke u Hrvatskoj, već su tu bile i delegacije iz Srbije i Slovenije, koje su nam prenijele svoja iskustva. Razgovaralo se o pravima servisa, potrošača, o zamjenskim vozilima, sigurnim popravcima, ekologiji i normalizaciji odnosa s osiguranjima.
 
   
Kao jedan od glavnih partnera i članova izvršnog odbora, tvrtka Gašparić Grupa, značajno se zalaže olakšati svakodnevni rad udruge. Svojim smo dosadašnjim angažmanom potaknuli mnoge članove da se aktivnije i "bez straha" uključe u rad udruge i daju svoj doprinos oslabljivanju monopolističkih položaja osiguravatelja kroz nametanje niskih satnica rada te brojnih nagodbi prilikom štetnih događaja, što još uvijek uzrokuje veliki problem na tržištu auto industrije u Hrvatskoj.
 
   
Odlična posjećenost konferencije dokaz je kako tvrtke u auto industriji sve više prepoznaju rad udruge te da jedino povezivanjem i udruživanjem imamo neke šanse promijeniti sustav na bolje! Bila su to dva sata razmjene vrijednih ideja i iskustava iz prakse koje svakom idućom konferencijom želimo obogatiti novim pozitivnim promjenama za koje se zalažemo.

POGLEDAJTE VIDEO!