phone-icon

Novi Mercedes-AMG A 35 4MATIC

Novi Mercedes-AMG A 35 4MATIC

Novi A 35 4MATIC proširuje portfelj modela AMG kao atraktivan ulazni model u svakom pogledu. Budući da je razvoj modela A 35 4MATIC od samog početka bio integriran u razvojni proces nove Mercedes-Benz A-klase, razvijen je u isto vrijeme kao i budući A 45 4MATIC, što je omogućilo ubrizgavanje AMG DNA u svaki relevantni detalj. A vozač će zasigurno doživjeti rezultat u obliku autentične vožnje.

Ojačana karoserija i povećana torzijska krutost
Specifične mjere za ojačanje prednjeg dijela karoserije čine osnovu za preciznu sposobnost skretanja i stabilnost dijelova podvozja, čak i kada vozite velikom brzinom. Takozvana "posmična ploča", aluminijska ploča pričvršćena na okviru ispod motora povećava torzijsku krutost prednjeg dijela. Dvije dodatne dijagonalne spojnice na prednjoj strani podvozja također smanjuju torziju i povećavaju krutost.

Novi četverocilindarski turbo motor snage 225 kW (306 KS )
2,0-litreni turbo motor novi je razvoj i temelji se na četverocilindričnom M260 motoru u novoj A-klasi. Novi motor spontano odgovara na naredbe papučice gasa, ima visoki zakretni moment (maksimalno 400 Nm od 3000 okretaja u minuti), vrhunski odziv i emocionalni zvuka. Blok je izrađen od laganog aluminijskog lijeva visoke čvrstoće koji smanjuje težinu vozila gdje je to za dinamiku vožnje najvažnije.
Sofisticirano prednabijanje s twin-scroll turbopunjačem
Za prednabijanje se koristi twin scroll turbopunjač. Kombinira optimalni odziv pri malim brzinama motora s jakim povećanjem snage pri većim brzinama. Kućište twin scroll turbopunjača podijeljeno je u dvije paralelne cijevi. Zajedno s dva odvojena ispušna kanala u ispušnoj grani omogućuje odvojenu dopremu ispušnih plinova na lopatice turbine.
Visoki tehnološki standard novog četverocilindričnog motora naglašavaju brojne mjere za povećanje učinkovitosti. To uključuje CAMTRONIC kontrolu otvaranja ventila, inteligentno upravljanje toplinom motora i ulja, visoko precizne piezo brizgaljke i višestruku iskru na svjećicama.

Brzi zupčanici: AMG SPEEDSHIFT DCT 7G mjenjač s dvije spojke
AMG SPEEDSHIFT DCT 7G mjenjač s dvostrukom spojkom također doprinosi agilnom i dinamičnom karakteru novog A 35 4MATIC. Omjeri prijenosa su konfigurirani tako da vozač doživljava vrlo spontano ubrzanje u svim rasponima brzina, u kombinaciji s brzim promjenama i optimalnim odnosima.
AMG Performance 4MATIC promjenjivi pogon na svim kotačima
Dinamizam, agilnost i performanse - ova tri obilježja karakteriziraju standardni pogon na sve kotače novog AMG A 35 4MATIC. Varijabilni AMG Performance 4MATIC kombinira najbolju moguću vuču s puno zabave u vožnji. Raspored okretnog momenta je beskonačno varijabilan kako bi odgovorio zahtjevima dinamičke vožnje. Spektar se kreće od pogona na prednjim kotačima do raspodjele od 50:50 između prednje i stražnje osovine.

Pet programa vožnje: široki raspon osobina vozila
Pet programa vožnje AMG DYNAMIC SELECT "Sklisko", "Komfor", "Sport", "Sport +" i "Individualni" omogućuju širok spektar karakteristika vozila od udobnih do dinamičkih. Oni mijenjaju sve relevantne parametre, poput odziva motora i mjenjača.

AMG DYNAMICS: Okretnost i velika stabilnost
Nova značajka u AMG DYNAMIC SELECT programima vožnje - novi A 35 4MATIC dolazi s AMG DYNAMICS programom. Ovaj integrirani dinamički sustav kontrole proširuje stabilizirajuće funkcije ESP ® s intervencijama u smjeru agilnosti prema željama vozača. Tijekom dinamičke vožnje kroz zavoj, neočekivana intervencija kočenja na stražnjem unutarnjem kotaču stvara određeni moment zakretanja oko okomite osi. Učinak: A 35 4MATIC upravlja spontano i vrlo precizno.
Različite postavke sustava AMG DYNAMICS nazivaju se "Basic" i "Advanced". Odabir pogonskog programa koji je označen na multimedijskom zaslonu prikazuje novi AMG DYNAMICS simbol s odgovarajućim dodatnim terminom.
"Basic" se dodjeljuje programima "Sklisko" i "Komfor". Ovdje A 35 4MATIC pokazuje izuzetno stabilne karakteristike rukovanja s visokim prigušivanjem kutnog zakreta karoserije. "Advanced" se aktivira u programima "Sport" i "Sport +". A 35 4MATIC ostaje neutralno uravnotežen. Smanjeno prigušivanje kutnog zakretanja, niži zahtjevi za kutom upravljača i povećana agilnost podupiru dinamičke manevre poput vožnje na međugradskim cestama. U "Individual"  programu vozač može samostalno podesiti razine AMG DYNAMICS sustava.
Konfiguracija AMG RIDE CONTROL ovjesa temelji se na dimenzionalnom konceptu nove Mercedes-Benz A-klase s dobrom pravocrtnom stabilnošću i vrlo dinamičnim ponašanjem u zavoju. Uzdužna i poprečna dinamika savršeno su koordinirane. .
AMG ispušni sustav s ventilom za zvučnu modulaciju
Ispušni sustav serijski je opremljen automatski kontroliranim ventilom. Ovisno o odabranom pogonskom programu, zvuk je moduliran od uravnoteženog do snažnog.

Dizajn: nepogrešivi utjecaj s utrka
Snažan vanjski dizajn dodaje karakteristične AMG elemente u dizajnerski idiom A-klase. Rešetka hladnjaka s dvostrukim lamelama, prednji odbojnik AMG Line s perajama na uvodnicima za zrak, prednji splitter i srebrne kromirane oplate na lamelama u vanjskim uvodnicima zraka su vidljive značajke. U bočnom pogledu, pogled zakupljaju aerodinamički optimizirani 18-inčni naplatci iz lakog metala s dvostrukim krakovima i AMG Line pragovi. Straga dominira odbojnik s novim difuzorom, krovni spojler, i dvostruke okrugle ispušne cijevi.Sportski interijer s MBUX multimedijskim sustavom
Unutrašnjost A 35 4MATIC slijedi Mercedes-AMG izvedbu s materijalom sjedala u ARTICO umjetnoj koži s DINAMICA crnom mikrofibrom, crvenim kontrastnim šavovima i crvenim pojasevima ili ARTICO umjetnoj koži u crnoj/digitalno sivoj. Crveni šav na DINAMICA mikrofibri i ventilacijske mlaznice s crvenim prstenom daju dodatni naglasak.
Kombinacija sportskog dizajna i sofisticiranih detalja također je predstavljena u MBUX multimedijskom sustavu sa svojim inovativnim konceptom rada i prikaza.
Zaslon osjetljiv na dodir također naglašava dinamički karakter s pojedinim AMG prikazima kao što su vizualizacija programa vožnje, AMG TRACK PACE i telemetrijski podaci. AMG-specifična klavir lak središnja konzola sa standardnim touchpadom opremljena je tipkama za upravljanje ESP-om, mjenjačem i adaptivnim ovjesom.
I nema potrebe ponavljati, A 35 4MATIC također dolazi s glasovnim kontrolama koje se aktiviraju riječima "Hey Mercedes". Zahvaljujući umjetnoj inteligenciji, MBUX prepoznaje i razumije gotovo sve rečenice iz područja infotainmenta i rada vozila, čak i ako su izgovorene na neizravan način.
Nova generacija AMG kola upravljača i dalje pruža savršenu vezu između vozača i vozila. Obruč kola upravljača s ravnim donjim dijelom, perforirana koža u području zahvata i crveni kontrastni šav privlačan je i ugodan na dodir.

Data logger za uporabu na stazi: AMG TRACK PACE
AMG TRACK PACE je također dostupan kao opcija za novi A 35 4MATIC. Virtualni inženjer utrke dio je MBUX multimedijskog sustava i trajno bilježi više od 80 podataka specifičnih za vozilo (npr.  brzinu, ubrzanje) tijekom vožnje na stazi. Nadalje, prikazano je vrijeme kruga i vremena sektora, kao i odgovarajuća razlika u odnosu na referentno vrijeme. Budući da su specifični elementi prikaza prikazani zelenom ili crvenom bojom, vozač je u mogućnosti na prvi pogled, bez čitanja brojeva vidjeti je li trenutno brži ili sporiji od najboljeg vremena.

Dolazak na tržište RH očekuje se u siječnju 2019.

Provjerite našu ponudu novih Mercedes-Benz vozila