phone-icon

Mitsubishi Motors novosti

Mitsubishi Motors novosti

Mitsubishi Motors potvrdio zadržavanje na Europskom tržištu.

Mitsubishi Motors dodatno je učvrstio veze s Renaultom i Renault-Nissan-Mitsubishi alijansom te je najavljen novi korak u operativnoj suradnji. Počevši od 2023. godine, Mitsubishi Motors će u suradnji s Renaultom predstaviti dva nova modela za Europska tržišta.

Ova suradnja će se ostvariti kroz dva OEM (Original Equipment Manufacturer – modeli koji zadovoljavaju standard originala) modela koji će se proizvoditi u Renault tvornicama ali prema Mitsubishi Motors standardima. Renault ima više modela koji se zadovoljavaju regulatorne zahtjeve za prodaju u Europi i ti modeli ostvaruju odlične prodajne rezultate. Upravo zbog toga je Renault idealan partner za revitalizaciju Mitsubishi Motors brenda u Europi.

Od 2023. godine Mitsubishi Motors će uvrstiti u svoju prodajnu gamu dva modela proizvedena u pogonima Renaulta, koji koriste zajedničku platformu, ali s diferencijacijom, odražavajući DNK marke Mitsubishi.

Kombinacija novo razvijenog Eclipse Cross PHEV modela i sestrinskih modela razvijenih u Renaultu omogućit će Mitsubishi Motorsu da bude konkurentniji na Europskom tržištu."Vrlo sam zadovoljan s razvojem Mitsubishi Motors europskih modela. Alijansa ima za cilj povećati konkurentnost i omogućiti učinkovitiju razmjenu resursa u korist sva tri poduzeća. Naš pristup je suradnja, oslanjanje na uzajamno poštovanje, s jasnom namjerom da se poboljšaju rezultati svake tvrtke, omogućujući pojedinim tvrtkama da kapitaliziraju vlastite snage, izbjegnu udvostručavanje resursa i poboljšaju učinkovitost", izjavio je Jean-Dominique Senard, predsjednik Operativnog odbora Saveza i Renaulta.

"Mitsubishi Motors pozdravlja Renaultove OEM modele za europsko tržište, a u konačnici i nove kupce. Mitsubishi Motors provodi strukturne reforme u Europi i naša odluka o zamrzavanju razvoja novih automobila za Europsko tržište, najavljena u srpnju 2020. u našim srednjoročnim poslovnim planovima, ostaje. Međutim, sporazum o opskrbi OEM vozilima pružit će nam rješenje za ponudu novih proizvoda razvijenih i proizvedenih u Europi, zajedno s našim tekućim poslovanjem nakon prodaje", izjavio je Takao Kato, izvršni direktor Mitsubishi Motorsa.

"Naš novi pristup unutar alijanse, usmjeren na utjecajne i smislene projekte, pretvara se u stvarnost. Ova pragmatična inicijativa usmjerena na povećanje vrijednosti učinit će razliku u našim postrojenjima, te povećanju prisutnosti našeg partnera i na europskim ulicama. Ovaj prekrasan projekt ispunjava očekivanja svih partnera iz dizajnerske, regulatorne i poslovne perspektive. To je razlog zbog kojega je alijansa stvorena i vrlo smo sretni, da doprinesemo ovom novom koraku u njegovoj povijesti suradnje." izjavio je Luca de Meo, izvršni direktor Renaulta.

U skladu s najavom alijanse u svibnju 2020., Groupe Renault, Nissan Motor Co., Ltd. i Mitsubishi Motors, članovi jednog od vodećih svjetskih automobilskih saveza, nastavljaju raditi na nekoliko inicijativa za jačanje konkurentnosti i realizaciju daljnjeg rasta triju partnerskih tvrtki iskorištavanjem njihovih vodećih pozicija i geografskih snaga.