phone-icon

Mitsubishi Dinaric rally

Mitsubishi Dinaric rally

Prošle godine u ovo vrijeme počela se ozbiljno zahuktavati priča o hrvatskoj inačici Dakar rally-a. Nadobudna ekipa iz Untamed Motorcycle Expeditionsa odlučila je ostvariti dugogodišnju viziju i organizirati prvi hrvatski cross country rally u Dinaridima, Dinaric Rally.
 
Unatoč posebno zahtjevnoj godini na automobilski sektor, Mitsubishi Motors hrvatska, LMG autokuća zajedno s Gašparić Grupacijom prepoznali su ovaj projekt, te odlučili dati podršku pionirskim pokušajima revitalizacije hrvatske auto-moto scene.
 
Sami cilj projekta nije bila isključivo utrka nego mnogo više od toga. Dinarske Alpe su jedna do najzabačenijih europskih destinacija koje još uvijek čekaju istinsko otkriće. Sama surovost prirode Ličkih, dinarskih i općenito hrvatskih planinskih područja dobro su poznati.
 
Dinarske Alpe su jedno od najsurovijih i najvećih planinskih lanaca u Europi. Rastegnute su preko 646 kilometara, od Italije, kroz Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju. Vožnja kroz ove oštre krečnjačke stijene, prelazak divljih planinskih rijeka, surova pustoš, trnoviti drač, pitome travnate planinske visoravni, blate zamke, savršeni makadami... Dinaridi su područje ogromne ljepote i raznolikosti.
 
Stoga je prilikom ovog projekta izrazito bitno povećanje svijenosti o ekologiji.
 
Mitsubishi Motors je jedinstvena automobilska marka koja direktno spaja izrazito ekološki osviještena plug-in hibridna električna vozila i izuzetno sposobne terence. Od povijesnog Pariz-Dakar iskustva gdje je Mitsubishi Motors i dalje rekordan s 7 osvojenih konstruktorskih naslova od 1985. do 2007. godine do najprodavanijeg europskog plug-in hibridnog vozila Outlander PHEV-a. Mitsubishi motors je idealan partner za ekološko osviješten cross country rally.

 
  
Kao što i piše na službenoj stranici Dinaric rally-a:
„Mi jesmo strastveni vozači, inače nas ne bi veselilo raditi sve ovo ali iznad svega smo zaljubljenici u prirodu i zaštita i očuvanje je naš primarni motiv za organizaciju Rally-a…..
…..u pravila rally-a ugradili smo visoke standarde brige o okolišu i očuvanja prirode. Dio prihoda od Rally-a poklanjamo lokalnim organizacijama posvećenim očuvanju i zaštiti prirode. „
 
Mitsubishi L200, pokazao se kao idealan pratitelj offroad motocikala po teškim i nedostupnim terenima Dinarskog kraja. Idealna kombinacija sposobnog terenskog vozila i ugodne cestovne krstarice, pokazao je svoje pravo lice u najtežim uvjetima. Uz utrku s vremenom da bi vozači imali uvijek dostupna osvježenja na krucijalnim lokacijama, do podrške fotografima i najbitnijem, održavanju sigurnosti i osiguravanju da je medicinska pomoć dostupna u svakom trenu na svakom djelu traila. L200 je uz 4x4 lice rally-a bio i radni stroj koji je i više nego opravdao ime pravog terenskog vozila.
 
Dok se L200 borio s nepristupačnim terenima dinarskog krajolika, Mitsubishi Outlander PHEV omogućavao je medicinskoj ekipi i fotografima ekološki osviješteno krstarenje okolnim cestama i držao ih u pripravnosti za bilo kakvu potrebu akciju.
 
Dok se prisjećamo toplijih vremena i predivnih proljetnih dana, već se kuju planovi za novo 2021. izdanje.
Ukoliko želite sudjelovati na rally-u posjetite: www.dinaricrally.com, a za svoju dozu novih i rabljenih Mitsubishi vozila posjetite nas u našem prodajnom salonu.​