phone-icon

MBUX Hyperscreen

MBUX Hyperscreen

Mercedes-Benz ponovo je predstavio revolucionarni novitet. Korisničko sučelje s novom vrstom zaslona koje vozaču i suvozaču donosi novo iskustvo automobila.

MBUX Hyperscreen: vizualno iznimno impresivan, radikalno jednostavan za rukovanje i izrazito spreman na učenje.

Veliki, zakrivljeni ekran proteže se cijelom širinom vozila. Uz samu veličinu, visoku kvalitetu izrade i dizajn posvećen detaljima, MBUX predstavlja impresivno vizualno središte vozila. Estetski dominantni visoko tehnološki dizajn dodaje novu razinu interakcije i redefinira izgled unutrašnjosti vozila.

Uz impozantne vizualne značajke, MBUX (Mercedes-Benz User Experience) je opremljen umjetnom inteligencijom (AI) s programskom podlogom sposobnom za učenje. Zaslon i operativno sučelje u potpunosti se prilagođavaju korisniku, stvarajući personalizirane prijedloge za brojne funkcije poput multimedije, udobnosti i postavaka vozila. Zahvaljujući korisničkom sučelju sa zaslonom takozvanom nulte razine, korisnik ne mora tražiti kroz ogromnu količinu pod menija, ili davati glasovne naredbe.

.
          
 
Najvažnije funkcije su uvijek ponuđene u pravom trenutku na pravom mjestu unutar vidnog polja. Prikaz mnogih funkcija je pojednostavljen i korisnici su oslobođeni nepotrebnog tipkanja i traženja. Osim vozača, MBUX zaslon pruža poseban i prilagođen sadržaj i za suvozača. Suvozač ima zaseban zaslon i zasebno korisničko sučelje.
 
Infotainment sustavi unutar vozila postali su sveobuhvatni, i postoje mnoge značajke unutar njega od multimedije do postavki vozila.
Zbog goleme količine informacija i mogućnosti personalizacije, koje se nalaze unutar samog sustava, obično je potrebno nekoliko koraka do željene funkcije. Zbog smetnji u vožnji koje nastaju zbog toga i sve kompliciranijeg korištenja samog sustava, Mercedes-Benz je razvio korisničko sučelje s koje uči pomoću umjetne inteligencije te prepoznaje potrebe korisnika i u pravom trenutku nudi točno onu opciju koja vam je potrebna.
MBUX sustav proaktivno prikazuje odabrane funkcije koje su vam potrebne u svakom trenutku, uz pomoć umjetne inteligencije i sustava učenja navika korisnika. Sustav stalno uči i optimizira se prema navikama i potrebama korisnika, a zbog tehnologije nulte razine, na vrhu zaslona vam se uvijek pojavljuju potrebne značajke. MBUX sustav stavlja korisnika na prvo mjesto s dinamičnim i korisnim informacijama u pravom trenutku.

         

Novi MBUX sustav je napravljen na temelju empirijskog istraživanja, s podacima prikupljenim kroz dvije godine ispitivanja. Prva verzija MBUX sustava predstavljena je 2018. godine te se nalazi u aktualnoj A klasi. Trenutno postoji više od 1.8 milijuna Mercedes-Benz vozila opremljenih MBUX sustavom.

Istraživanje je pokazalo da se najviše koriste sustavi navigacije, radio/muzike i razgovora. Zbog toga su te funkcije uvijek u središtu, a više od 20 sekundarnih funkcija, od programa za masažu i podsjetnika na rođendane bližnjih do prijedloga za to-do listu, automatski su, uz pomoć umjetne inteligencije, ponuđeni kada su vam potrebni. „Čarobni moduli“ je naziv za MBUX koji su mu dali razvojni inženjeri unutar Mercedes-Benza.

Unutar MBUX Hyperscreena, više zaslona je spojeno u jedinstvenu cjelinu, rezultirajući 141 centimetara širokim zakrivljenim zaslonom. MBUX sustav pokreće 8 CPU jezgri s 25 GB RAM-a.


Mercedes-Benz „THE BEST OR NOTHING“.