phone-icon

Hyundai je ponovo WRC prvak

Hyundai je ponovo WRC prvak

Hyundai Motorsport je osigurao drugu uzastopnu FIA World Rally Championship (WRC) konstruktorsku titulu s odličnim rezultatom na reliju Monza, finalnoj utrci 2020.

U jednom od najzahtjevnijih i najdinamičnijih relija sezone, s mokrim i skoro zimskim uvjetima, Hyundai Motorsport osigurao je 33 boda s drugim i trećim mjestom što je bilo dovoljno za konstruktorsku titulu. S 241 bodom, Hyundai Shell Mobis WRT, je s 5 bodova prednosti pred Toyota Gazoo Racing WRT ekipom potvrdio novi naslov.

„U Hyundai Motorsportu, počašćeni smo što smo uspjeli završiti ovu zahtjevnu godinu na vrhu poretka te osigurati drugu uzastopnu WRC titulu. Ovaj rezultat je još jedno važno postignuće za Hyundai Motor Company, i posebno dirljiv kada se uzme u obzir kakve smo sve izazove imali ove godine. Dali smo sve što smo imali ove sezone.“
Predsjednik Hyundai Motorsport odjela, Scott Noh

„Ovaj rezultat podijelit ćemo s cijelom organizacijom i njihovim obiteljima, kao i s cijelom našom ekipom. Svaki pojedini član ove ekipe dao je sve od sebe da bi uspjeli izvući najbolje iz ove situacije i dokazati naše kvalitete. Započeli smo snažno na Monte Carlo reliju te nastavili u istom tempu u drugom djelu sezone. Znali smo da trebamo iskoristiti najviše od ove ograničavajuće situacije, te smo se vratili na vrh zahvaljujući našim vrijednostima, performansama i napornom radu. Ponosan sam voditi ovakvu nevjerojatnu ekipu i braniti Hyundai boje.“
Voditelj WRC tima, Andrea Adamo


 

Ukratko o Hyundai Motorsportu
Hyundai Motorsport osnovan je 19. prosinca 2012. godine, te je zadužen za Hyundai sportske aktivnosti na globalnoj razini. FIA World Rally Championship (WRC) samo je jedan od mnogih projekata. U WRC-u, Hyundai Motorsport brzo se etablirao i stekao snažnu reputaciju s pobjedom u debitantskoj sezoni 2014. Tvornička ekipa je završila na drugom mjestu u poretku proizvođača tri godine za redom, od 2016. do 2018. prije nego što je uzela svoju prvu konstruktorsku titulu u 2019. Taj pothvat upravo je ponovljen 2020.
 
FIA World Rally Championship, poredak konstruktora:
  1. Hyundai Shell Mobis WRT – 241 bod
  2. Toyota Gazoo Racing WRT – 236 bodova
  3. M-Sport Ford WRT – 129 bodova
  4. Hyundai 2C Competition – 8 bodova 

Veselimo se sljedećoj sezoni i novim Hyundai vozilima razvijenim u suradnji sa sada višestrukim WRC prvacima.

Hyundai – New Thinking New Possibilities