phone-icon

Značajniji sportski uspjesi Mercedes-Benza 2020. godine

Značajniji sportski uspjesi Mercedes-Benza 2020. godine

Mercedes-Benz u je u suradnji s Mercedes-AMG-om ostvario iznimno uspješnu sportsku godinu. Iako je Mercedes-Benz oduvijek bio dio raznih sportskih natjecanja, od tenisa, golfa, nogometa i biciklizma, motosport je uvijek predstavljao posebno značenje. Čak davne 1894. godine, u prvom službenom motorsport natjecanju, pod nazivom utrka Paris-Rouen, dio natjecatelja je koristio Daimler motor. Od tog natjecanja prije 126. godina, puno tog se izmijenilo, ali Mercedes-Benz i dalje njeguje sportsko nasljeđe novim uspjesima.

Značajniji sportski uspjesi Mercedes-Benza 2020. godine:
  1. Rekordni 7 F1 naslov za Mercedes-AMG Petronas F1 tim s Lewisom Hamiltonom kao pojedinačnim prvakom. Sa sedmim konstruktorskim naslovom Mercedes-AMG se izjednačio s Lotusom na 4 mjestu all-time ljestvice.
  2. Konstruktorski prvak Mercedes-AMG Motorsport u 2020 GT World Challenge Europe natjecanju s Timurom Boguslavskiy (RUS) kao pojedinačnim prvakom.
  3. Najbrži serijski automobila na Nürburgring-Nordschleifeu s vremenom od 6:48.047. Automobil - Mercedes-AMG GT Black Series, vozač Maro Engel.
  4. Najbrži luksuzni automobil na Nürburgring-Nordschleifeu s vremenom od 7:27.8. Automobil - Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+, vozač Demian Schaffert.
  5. Osnivanje Formula E tima – Mercedes-Benz EQ Formula E tim
Sudjelovanjem u ABB FIA Formula E prvenstvu, ne postajemo samo dio elektrizirajuće trkaće serije nego i dio urbane kulture širom svijeta. Ne tražimo samo nove sportske uspjehe i bodove na stazi nego i pokretanje održivih promjena, stvarajući početnu iskru za inovacije i pridonoseći boljem standardu života.

Gašparić grupa je ponosni partner Mercedes-Benz grupacije od 2002. Godine.