phone-icon

Novi Jeep Renegade 4xe i Jeep Compass 4xe

Novi Jeep Renegade 4xe i Jeep Compass 4xe

Elektrifikacija je novi korak u modernizaciji i razvoju marke Jeep te pokazuje koliko marka predano radi na budućnosti. Zadatak Jeep-a je da postane vodeći proizvođač sofisticiranih, ekološki osviještenih terenaca te da istovremeno zadrži svoje ključne vrijednosti: Avantura, Autentičnost, Sloboda i Strast.
U odnostu na prošle, novi modeli 4xe donose unaprijeđene performanse i poboljšanu voznu dinamiku. Doslovno su sposobni za „Go anywhere, do anything”, što je slogan Jeep marke.
 
 
Zahvaljujući plug-in hibridnoj tehnologiji, 4xe modeli kupcima omogućuju dosad neviđenu razinu urbane mobilnosti, bez štetnih emisija s prosječnim dosegom od 50 km u potpuno električnom načinu rada*. Za upravljačem modela Jeep Renegade i Jeep Compass 4xe zabava postaje učinkovita, dok legendarne off-road sposobnosti modela Jeep jasno odražavaju savršen sklad između užitka pri vožnji i očuvanja okoliša.


 
Jeep Renegade i Jeep Compass 4xe PHEV: „zelena” snaga i velik doseg
 
Modeli Jeep Renegade 4xe i Compass 4xe PHEV predstavljaju inovativno hibridno rješenje s savršenim spojem tehničkih karakteristika. Budući da je istinski karakter Jeep marke u DNK ovih vozila, plug in hibridna tehnologija podiže razinu sposobnosti automobila na novu razinu.
 
Sve to postiže se zahvaljujući najnaprednijoj tehnologiji u kombinaciji s boljim performansama (do 167 kW (240 KS)), većom sigurnošću (pogon na sva četiri kotača uvijek je dostupan) i smanjenim štetnim utjecajem po okoliš (s emisijama CO2 nižim od 50 g/km u hibridnom načinu rada*).

Oba modela uparena su s 1,3-litrenim turbo benzinskim motorom te s električnim motorom smještenim između stražnjih kotača kojeg pogoni baterija od 11,4 kWh. Baterija se može puniti tijekom vožnje ili upotrebom vanjske strujne utičnice. Inovacija je i korištenje kućnog priključka rabeći ekskluzivni sustav easyWallbox ili Connected Wallbox za brže i sigurnije punjene. Novi 4ex modeli također su kompatibilni s standardnim postajama za punjenje. Sam 1,3-litreni turbo benzinski motor iznimno je učinkovit. Izlaznu snaga od 95 kW (130 KS) ili 132 kW (180 KS), plus dodatnih 44 kW (60 KS) koje proizvodi električni motor. Sa svim sustavima dolazimo do ukupne brojke od 139 kW (190 KS) (verzija Limited) ili 176 kW (240 KS) (verzije Trailhawk i S). Najveće prednosti elektrifikacije u vožnji možemo vidjeti kod okretnog momenta, dok motor s unutarnjim izgaranjem proizvodi 270 Nm, električni motor proizvodi dodatnih 250 Nm. Kombinacija motora s unutarnjim izgaranjem i električnog motora jamči visoke performanse i izniman užitak pri vožnji: ubrzanje od 0 do 100 km/h postiže se za otprilike 7,5 sekundi uz razvijanje maksimalne brzine od 130 km/h u samo električnom načinu rada te 200 km/h u hibridnom načinu rada. Brz odaziv na gas i glatki prijenos snage jamče maksimalan užitak pri vožnji.

Oba modela Jeep 4xe imaju tri načina vožnje – „Electric”, „Hybrid” i „E-Save”. Ovi načini vožnje su rezultat sinergije između električnog i klasičnog motora. Električni način rada idealan je za gradska središta, hibridni donosi optimalnu učinkovitost sustava, a način rada E-save štedi ili puni bateriju.
Dodatne značajke uključuju posebne funkcije za vožnju na električni pogon, primjerice način rada Sport koji djeluje na snagu motora, kalibraciju upravljanja i papučicu gasa te prilagođava upravljivost automobila ne bi li se postigle još bolje sportske performanse.

Jeep je u nove modele uveo još neke napredne sustave poput E-Coachinga i Smart Charging. E-Coaching je sustav koji nadzire stil vožnje kako bi se osiguralo još učinkovitije upravljanje energijom, a Smart Charging omogućuje upravljanje punjenjem s Uconnect sučelja ili s pametnog telefona vozača.
Što se opreme tiče, modeli imaju novi 7” TFT zaslon u boji koji vozaču pruža specifične informacije o vožnji na električni pogon (razina napunjenosti baterije, doseg u električnom načinu rada, s motorom s unutarnjim izgaranjem ili kombinirano, postotak snage i razine punjenja) te 8,4” zaslon u boji sustava Uconnect, koji nudi mogučnosti prikaza trenutnog protoka snage i povijesti vožnje, postavljenih vremena punjenja. Također Uconnect sustav upravlja eSave načinom rada i raznim postavkama punjenja.


 
Cijeli asortiman
 
Asortiman novih modela Jeep Renegade 4xe i Jeep Compass 4xe PHEV obuhvaća tri različite razine opreme – „Limited”, „S” i „Trailhawk” – sve s pogonom na sva četiri kotača, 1,3-litrenim motorom koji radi u paru s električnim motorom i osigurava izlaznu snagu od 190 ili 240 ks (ovisno o razini opreme) te novim automatskim mjenjačem sa šest brzina.
 
Najnaprednije mogućnosti povezivanja, sigurnost i maksimalna opremljenost
 
Modeli 4xe opremljeni su najnaprednijim opcijama za povezivanje u skladu s potrebama svojih kupaca. Oba su modela, Renegade i Compass 4xe, opremljena novim sustavima Uconnect™ koje obuhvaćaju pet različitih paketa – My AssistantMy CarMy Remote, My Navigation i My eCharge – za napredne mogućnosti povezivanja unutar i izvan vozila te korisne usluge za veću sigurnost i udobnost.

Za modele 4xe specifičan je novi paket My eCharge koji pomaže vozačima s plaćanjem i upotrebom postaja za punjenje.

Modeli 4xe sadrže i dodatne značajke za pomoć pri vožnji na električni pogon. Izravno putem mobilne My Uconnect aplikacije može se nadzirati razina napunjenosti baterije te unaprijed zadati punjenje i daljinski aktivirati klima-uređaj. Uz to u mobilnoj aplikaciji Uconnect i navigacijskom sustavu dostupne su informacije o najbližim stanica za punjenje.  Ponuda usluga Uconnect nadopunjena je opcijskim paketima – My Wi-FiMy Theft Assistance i My Fleet Manager koji se mogu kupiti na web-portalu My Uconnect sustava.

Što se sigurnosti tiče, novi modeli 4xe dolaze s najnaprednijim ADAS sustavima, uključujući „Full LED” prednja svjetla visoke razine vidljivosti (Renegade), dvostruka xenon prednja svijetla (Compass), sustav za upozorenje od sudara i sustav upozorenja za napuštanje prometnog traka, inteligentni sustav za pomoć pri regulaciji brzine i sustav za prepoznavanje prometnih znakova (Renegade) te prednje i stražnje  parkirne senzore. Dostupne su i sigurnosne značajke koje uključuju sustav za otkrivanje mrtvog kuta, stražnju kameru za vožnju unatrag ParkView, automatski sustav za pomoć pri parkiranju i sustav za pokretanje vozila bez ključa, kao i nova značajka, sustav za otkrivanje umora vozača, po prvi put u ponudi na nekom modelu marke Jeep.


 
Opcije za punjenje

Punjenje novih modela Renegade i Compass 4xe PHEV jednostavno je i intuitivno: oba modela jamče glatku integraciju između pametnog telefona, vozača i 8,4“ dodirnog zaslona sustava Uconnect. Električnu motor pogoni baterija koja se može puniti u vožnji ili putem vanjske strujne utičnice: kod kuće uz kućni priključak, a izvan kuće na za to predviđenim postajama za punjenje pri čemu se rabi poseban kabel dostupan u osnovnoj ili dodatnoj opremi (ovisno o verziji). Za optimizaciju vremena punjenja te kako bi se osigurala dodatna, sigurna i pouzdana rješenja za punjenje kod kuće, kupci mogu odabrati ekskluzivni sustav easyWallbox tvrtke FCA koji omogućuje punjenje vozila priključivanjem u običnu strujnu utičnicu kod kuće, a koji jamči brzo punjenje, daljinsko upravljanje i upravljanje putem posebne aplikacije, ili napredni sustav Connected Wallbox s dodatnim uslugama za povezivanje i daljinskim upravljanjem.
 
*U skladu sa ciklusom WLTP – određene brojke mogu biti različite ovisno o kombinaciji opreme i verziji modela.
 
Za više informacija i prednarudžbe kontertirajte naše prodajne savjetnike!