phone-icon

Novi Hyundai Tucson

Novi Hyundai Tucson


Hyundai Motor predstavio je potpuno novi Tucson!

Novi Hyundai Tuscon, dobrodošli u revoluciju.
Novi Tucson nije samo evolucija nego revolucija u svim segmentima, u dizajnu, vrhunskoj tehnologiji i najefikasnijoj liniji pogonskih sklopova u svom segmentu.
Novi Tuscon se odlikuje naprednim, eksperimentalnim dizajnom i najmodernijom tehnologijom, postavljajući nove standarde u segmentu kompaktnih SUV-ova. Inovativni pogonski sklopovi naglašavaju Hyundaijevu predanost čistom vozačkom iskustvu, ali ipak zadržavaju i istinski SUV karakter.

Novi Tuscon nudi elektrificiranu liniju pogonskih sklopova, uključujući hibridne i Plug-in hibridne modele, Tucson dovršava elektrifikaciju Hyundaijeve SUV flote u Europi.
Novi Tucson je četvrta generacija Hyundaijevog SUV modela s više od 7 milijuna prodanih primjeraka širom svijeta. Samo u Europi prodano je 1,4 milijuna primjeraka otkako je lansiran 2004. To ga čini najprodavanijim SUV-om na svijetu. Hyundaijev novi kompaktni SUV na tržište stiže s revolucionarnim novim izgledom koji prati novi vizualni identitet tvrtke “Sensuous Sportiness”.
 
 Novi Hyundai Tuscon - automobil s modernim dizajnom, dinamičnim konturama i stilskim detaljima.


Revolucionarni izgled vozila

Novi Tucson predstavlja revoluciju za Hyundai u dizajnerskom smislu. Njegov mišićav stav kombinira oštre kutove i dinamične proporcije s uglađenim ravnim površinama, osiguravajući progresivan izgled bez ugrožavanja Tucsonovog robusnog SUV naslijeđa.

Dizajnerski smjer novog Tuscona karakterizira sklad između četiri temeljna elementa: proporcije, geometrija, stil i tehnologija. Njegova je svrha unijeti senzualni i emocionalni dodir u Hyundaijeva vozila, ostvaren inovativnom tehnologijom i rješenjima.
Suzdržavajući se od tradicionalnih metoda crtanja i skiciranja, Hyundaijevi dizajneri razvili su potpuno nove futurističke elemente dizajna kroz geometrijske algoritme proizvedene inovativnom digitalnom tehnologijom. Ovaj postupak, poznat kao 'parametarska dinamika', koristi crte, plohe, kutove i oblike stvorene digitalnim podacima za stvaranje specifične estetike dizajna. Kao rezultat toga, istaknuti geometrijski uzorci poznati kao "parametarski dragulji" pojavljuju se u cijelom dizajnu SUV-a, dajući mu progresivan karakter.

Eksterijer novog Hyundai Tuscona ponajviše karakteriziraju prva parametarska skrivena svjetla na svijetu. Naime, prednja maska vozila sastoji se od tamnog kromiranog parametarskog uzoraka geometrijskog dizajna s skrivenim svjetlosnim sustavom. Zahvaljujući vrhunskoj poluzrcalnoj tehnologiji svijetala, vanjski dijelovi rešetke pretvaraju se u svijetla stvarajući jedinstveni visokotehnološki izgled vozila. Vozilo poprima potpuno novi izgled kad započnete vožnju, a kada se vozilo ugasi, svijetla se ponovno stope s rešetkom.

Progresivni jezik dizajna potpuno novog Tucsona nadahnut je Hyundaijevim konceptom SUV Vision T, koji je predstavljen na Los Angeles motor showu 2019. godine.
 Elegantna unutrašnjost novog Hyundai Tuscon-a


Udobnost i povezanost

Ući u potpuno novi Tucsonov sofisticirani i prostrani interijer, intenzivno je iskustvo. Unutar novog Hyundai Tuscona prostor se skladno susreće s tehnologijom i stilom . Sadržavajući senzualne oblike nadahnute slapovima, sa specifičnim dvostrukim srebrnim linijama koje teku od središnje maske do stražnjih vrata.

Besprijekorna integracija vrhunske tehnologije u pruža kupcima Tucson napredno i potpuno prilagodljivo digitalno iskustvo. Novi 10,25-inčni AVN-T zaslon dominira središtem vozila. Sve funkcije svih sustava vozila poput navigacije, grijanja i klimatizacije kontroliraju se dodirom. Hyundai Tuscon je prvi Hyundaijev model koji implementira središnju konzolu isključivo u izvedbi zaslona osjetljivog na dodir.
Uz to, iznimno kvalitetni materijali pojavljuju se u unutrašnjosti podižući estetiku i taktilni osjećaj na novu razinu.
Završnu točku stvaljaju novi neizravni otvori za zrak koji se kreću od vrata i slijevaju do središnje konzole.

Putnici također mogu uživati ​​u obilatom i ugodnom ambijentalnom osvjetljenju. Ambijentalno osvijetljenje se može konfigurirati u 64 boje koje se mogu podešavati i do 10 razina osvjetljenja. Novi Tuscon nudi široki spektar personalizacije kako bi se mogao prilagoditi svakom raspoloženju. Osim toga, kupci mogu birati između tri boje unutrašnjosti, kombinirajući visoko kvalitetnu tkaninu ili kožu.

Novi Tucson opremljen je mnoštvom najsuvremenijih tehnologija usmjerenih na vozača kako bi pružio napredno digitalno iskustvo. Potpuno digitalni kokpit sastoji se od dva zaslona osjetljiva na dodir. Oba zaslona se mogu konfigurirati prema željama vozača.

Takav sustav nudi personalizirani prostor koji je intuitivno optimiziran za visokotehnološko korisničko iskustvo. Hyundai nudi najnoviju verziju Bluelink tehnologije povezanja s vozilom. Sustav se koristi preko 10,25-inčnog zaslona osjetljivog na dodir s integriranim Bluelink sustavom. Nadograđeni Bluelink sustav nudi niz novih pogodnosti i usluga za Hyundaijeve kupce, uključujući Connected Routing, Last Mile Navigation i novu značajku korisničkih profila. Putnici mogu prilagoditi svoje pojedinačne izbore konfiguracije vozila uključujući i postavke infotainment sustava. Kupci mogu postaviti do dva glavna i jedan privremeni račun putem aplikacije Bluelink. Korisnički profil u oblak pohranjuje korisničke postavke audio i infotaiment sustava, poput jezika, Bluetootha, postavki za navigaciju i prepoznavanje glasa, kao i njihove omiljene radio stanice.

Uz to Hyundai LIVE sustav dodaje dodatne informacije o parkiranju u stvarnom vremenu kao i lokacije benzinskih crpki, uključujući cijene i vremenske informacije. Odredišta ili točke interesa također se iz aplikacije pametnog telefona mogu direktno slati u navigacijski sustav u automobilu.

Apple CarPlay i Android Auto omogućavaju korisnicima da pojednostavljeno upare svoj pametni telefon te da koriste punu funkcionalnost svojih iOS i Android sustava.
 
 Novi Hyundai Tuscon
 

Dimenzije i sigurnost

Novi Hyundai Tucson uz dinamični dizajn dolazi i na novoj platformi. Nova platforma pruža širok i otvoren unutarnji prostor koji jamči udobnost i prostranost putnika.  Novi Tucson je 20 mm duži, 15 mm širi, a međuosovinski razmak je porastao za 10 mm u odnosu na prethodnu generaciju. Time je Tucson postao prostraniji nego ikad prije. Kao rezultat, putnici straga mogu uživati u dodatnih 26 mm prostora za noge. Uz to povećan je prtljažni prostor za od 33 do 107 litara, ovisno o odabranom opremanju i pogonskom sustavu. Od sada novi Tuscon ukupno 620 litara za prtljagu s podignutim sjedalima i do 1799 litara sa preklopljenim sjedalima.
Uz povečanu prostranost i udobnost, novi Tuscon nudi i najopsežniji paket aktivne i pasivne sigurnosti uz vodeću pomoći u vožnji u svojoj klasi.
 
Novi Tucson opremljen je poboljšanim sigurnosnim sustavom sa sedam zračnih jastuka U ovaj sustav uključen je i novi središnji zračni jastuk prvog reda, značajku jedinstvenu za ovaj segment. Ovaj zračni jastuk sprječava da se putnici u prvom redu sudare jedni s drugima u slučaju nesreće, smanjujući rizik od ozbiljnih ozljeda.

Novi Tucson također je opremljen sustavom za pomoć u izbjegavanju čeonog naleta (FCA). Ako vozač ne reagira i ne zakoči na vrijeme, sustav automatski aktivira kočnice kako bi izbjegao nesreću. Po prvi puta u Tucsonu, FCA sada uključuje i skretanje na raskrižju, što značajno proširuje aspekt aktivne zaštite. Ova funkcija otkriva automobile koji dolaze s druge strane pri skretanju ulijevo i, ako vozilo detektira mogući sudar, aktiviraju se kočnice.
Neki od dodatnih sustava koji dolaze s novim Tusconom su pomoć pri promjeni prometne trake (LFA), pomoć pri držanju prometne trake (LKA), koji sada otkriva rubove cesta kao i linije. Uz to dostupno je i upozorenje na umor vozača (DAW) zajedno s upozorenjem o praćenju vodećeg vozila (LVDA), pomoć pri vožnji autocestom (HDA) s pametnim ograničavanju brzine (ISLA) i upozorenje na bočni promet straga (BCA) te brojni drugi sustavi koji vam dodatno pomažu da vam svakodnevnica bude još malo lakša i sigurnija.

Bočna strana Hyundai Tuscon-a 


Pogon na četiri kotača i terenski način rada

Novi Tucson posjeduje istinske SUV mogućnosti s 4x4 pogonom. Zahvaljujući novom odabiru terenskog načina vožnje. Ova značajka, dostupna u hibridnoj verziji s automatskim mjenjačem, koristi Hyundaijevu HTRAC tehnologiju s pogonom na sve kotače, koja omogućuje okretno upravljanje i bolju primjenu okretnog momenta, ovisno o položaju kotača i brzini vozila. Uz različite načine vožnje - blato, pijesak i snijeg - optimiziraju se performanse vožnje i te poboljšava iskustvo vožnje na svim terenima.
Zahvaljujući fleksibilnosti koju nudi tehnologija prilagodljivog prigušivanja s elektroničkim upravljanim ovjesom (ECS), Hyundaijevi inženjeri postigli su vrlo svestrano ponašanje u vožnji, ovisno o situaciji i željama vozača. Od svakodnevnog putovanja na posao, urbanog eko načina rada, krstarenja autocestom ili vikend putovanja prirodom, novi Tuscon nudi sve što vožač može poželjeti kod SUV vozila.
 

Najširi raspon elektrificiranih pogonskih sklopova

Nudeći tri mogućnosti elektrificiranog pogonskog sklopa i dva motora s unutarnjim izgaranjem s četiri izbora prijenosa, potpuno novi Tucson odgovara svakoj vrsti vozača. S benzinskim i dizelskim 48-voltnim blagim hibridom ili Plug-In hibridom dostupnim potrošačima, potpuno novi Tucson nudi najširi raspon elektrificiranih pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV-ova. Uz elektrificirane pogonske sklopove, potpuno novi Tucson nudi i niz benzinskih i dizelskih opcija.
 
Stražnja strana Hyundai Tuscona

Kao i svaki Hyundai, potpuno novi Tucson izrađen je prema najvišim mogućim standardima kvalitete. A tu kvalitetu podržavamo s 5 godina jamstva kako biste mogli uživati u stvarima koje volite u životu, bez brige o svom automobilu. Povrh toga, potpuno nova Tucsonova litij-ionska polimerna baterija visokih performansi zaštićena je jamstvom 8 godina ili 160 000 km.

Za više informacija kontaktirajte naše prodajne savjetnike.