phone-icon

Nova Mercedes-Benz S-klasa

Nova Mercedes-Benz S-klasa
Novom S klasom, Mercedes-Benz nije mijenjao dobitnu kombinaciju. Nova S klasa je razvijena pažljivo, prema najvišim standardima i s mnoštvom noviteta.

Eksterijer i sigurnost

Promjene započinju s dizajnom eksterijera.
Vizualne promjene eksterijera nisu samo estetske. Inovativni i suptilni redizajn nudi iznimno nizak  koeficijent otpora zraka od 0,22 [cd]. Mercedes-Benz S-klasa je jedno od aerodinamički najučinkovitijih vozila na svijetu.
Uz to, osjećaj u vožnji je tijekom razvoja imalo veliku važnost. Uporabom akustičnim pjenama, nova S klasa je još tiša i pruža još luksuzniji osjećaj vožnje.
Zahvaljujući brojnim inovacijama i nadogradnjama, nova S klasa sad je još sigurnija i udobnija.

Jedna od novosti su Digital Light svijetla. Revolucionarna tehnologija prednjih svjetala postavlja nove standarde u osvjetljenju te olakšavaju komunikaciju i nude neprikosnovenu podršku vozaču.
Uz novosti kod svjetlosnog sklopa, Mercedes-Benz uvodi novi E-Active Body Control sustav. E-Active Body Control sastoji od pet višejezgrenih procesora, više od 20 senzora i kamere. Sustav regulira postavke ovjesa svakog pojedinačnog kotača. Ovaj sustav aktivno priprema vozilo na nadolazeće stanje na cesti te znatno povećava udobnost, izražava vozne karakteristike te smanjuje naginjanje vozila. Upravljačka jedinica konstantno analizira situaciju u vožnji (više od 1.000 puta u sekundi) te u skladu s time prilagođava ovjes cesti.

Nova S-klasa nudi mogućnost upravljanja stražnjim kotačima.

Ovisno o brzini vožnje i kutu upravljača, stražnji kotači okreću se u istom smjeru ili u suprotnom smjeru od prednjih kotača. Pri brzinama većim od 60 km/h, upravljanje se prebacuje iz suprotnog u isti smjer.
Vožnja S-klase je stvar stila, ugode i samopouzdanja. Iskusite mir i spokoj s osjećajem potpune kontrole.

Interijer i informacije

Prvim pogledom u unutrašnjost nove S klase dominira veliki centralni zaslon. Taj zaslon dolazi u dvije veličine, 12,8” ili 11,9”, s taktilnim povratnim informacijama.
Sustav od 4 kamere u samoj kabini vozila, prati svaki vaš pokret pa je za rad središnjim zaslonom potrebna samo gestikulacija vaše ruke.
Uz to Mercedes-Benz integrira rad vozačkog i središnjeg zaslona, stvarajući potpuno digitalno vozačko okruženje istinski posvećeno vozaču.
Nova S-klasa nudi head-up zaslon s funkcijom virtualne stvarnosti. Sustav na cestu projicira informacije koje su potrebne vozaču. Mogu se prikazati strelice za skretanje ili istaknuti znakovi opasnosti.
Svi elektronski sustavi ažuriraju se samostalno, putem mreže.

Sjedala i bezbrižnost

Da bi u potpunosti podigao ugodu u vožnji na novu razinu, Mercedes-Benz je uveo energizirajuća kinetika sjedala. Ovim sustavom pozicija sjedenja mijenja se prema odabranom programu. Čak i minimalne promjene u nagibu jastuka za glavu i naslona sjedala čine razliku i osiguravaju vožnja bez umora.

Vaša Mercedes-Benz S klasa

Mercedes-Benz S-klasa ostaje vjeran sebi čak i u jedanaestoj generaciji. Nova S klasa je evolucija prepuna brojnih značajki osmišljenih kako bi život vozača i putnika učinio lakšim i sigurnijim.
Besprijekorna integracija svih sustava, je odlika nove S klase, te stvara osjećaj iznimne ugode i sigurnosti.
Neusporediv osjećaj da se netko pobrinuo za sve vaše potrebe.
 
“Nova S-klasa potkrepljuje našu tvrdnju da proizvodimo najbolji automobil na svijetu. Kod nove S klase zavidan luksuz je uparen s najvišom razinom sigurnosti i udobnosti.”
Markus Schäfer
Voditelj razvoja Mercedes-Benz vozila

Zatražite našu ponudu ili testirajte našu novu Mercedes-Benz S-klasu.