phone-icon

Mercedes-Benz novosti

Mercedes-Benz novosti

Prodaja Mercedes-Benz automobila porasla je za 25,1% u prvoj polovici ove godine, dok su se isporuke električnih i plug-in hibridnih vozila učetverostručene.
 
Mercedes-Benz je isporučio 1.182.724 osobnih automobila (+ 25,1%) kupcima širom svijeta u prvoj polovici 2021. godine.

U Kini je Mercedes-Benz postavio dva nova rekorda:
  1. Najveća isporuka u drugom tromjesečju (219.059 jedinica, + 5,8%) 
  2. Najveća isporuka u prvoj polovici godine (441.579 jedinica, + 27,6%).
Dvoznamenkasti rast prodaje u drugom kvartalu godine zabilježen je i u Njemačkoj (+ 26,3%) i SAD-u (+ 38,6%).

Iako prodajni partneri Mercedes-Benza bilježe vrlo visoku potražnju, manjak svjetske opskrbe određenim poluvodičkim komponentama utjecao je na globalne isporuke kupcima u drugom kvartalu 2021. godine, posebno u mjesecu lipnju. Očekuje se da će nestašica i dalje ograničavati isporuke u prodaji i kroz nadolazeće razdoblje (sljedeća dva dva tromjesečja).

Velika potražnja kupaca za našim Mercedes-Benz modelima potaknula je dvoznamenkasti rast prodaje u prvoj polovici 2021. godine. Broj zaprimljenih narudžbi i dalje drži visoke brojke potpomognute popularnošću nove S-klase, xEV-ovima i lansiranjem prodaje nove C- Klase na mnogim tržištima ”, izjavila je Britta Seeger, članica uprave Daimler AG i Mercedes-Benz AG odgovorna za marketing i prodaju.
 
Isporuke plug-in hibridnih i potpuno električnih automobila više su nego učetverostručene u samo šest mjeseci, dosegnuvši 121.500 jedinica (+ 305,0%). Ukupno su xEV-ovi činili 10,3% ukupne prodaje Mercedes-Benz putničkih vozila u prvoj polovici 2021. Od siječnja do lipnja isporučeno je oko 39.000 potpuno električnih vozila (+ 291,4%), uključujući više od 19.000 vozila modelskih linija EQA, EQC i EQV.

Pozitivne povratne informacije o EQS-u nakon njegove svjetske premijere i naš snažni zamah prodaje EV dokaz su da je Mercedes-EQ tek na početku svoje električne priče o uspjehu“, rekla je Britta Seeger.
 
 
Ponuda osobnih Mercedes-Benz vozila
Ponuda lakih gospodarskih Mercedes-Benz vozila

Gašparić Electric Store - više informacija o električnim modelima svih proizvođača u našoj ponudi