MBUX – Mercedes-Benz User Experience

MBUX – Mercedes-Benz User Experience

Revolucija u kokpitu 
 
Naziv MBUX ovog novog informacijsko-zabavnog sustava signalizira da je korisničko iskustvo (UX) u njegovom fokusu. Jedinstvena značajka ovog sustava je njegova mogućnost učenja zahvaljujući umjetnoj inteligenciji. MBUX se može individualizirati i prilagođava se korisniku čime se stvara emocionalna veza između vozila, vozača i putnika.
Njegove dodatne značajke uključuju široki zaslon kokpita visoke razlučivosti s uporabom na dodir, navigacijski zaslon s tehnologijom proširene stvarnosti te inteligentnu glasovnu kontrolu s prepoznavanjem prirodnog govora, koja se aktivira ključnom riječi “Hey Mercedes”.
 

“Nove tehnologije se moraju fokusirati na ljude koji ih koriste i pojednostaviti njihov život. Zbog toga mi kombiniramo intuitivnu i prirodnu uporabu s inteligentnim softverom koji sam uči u sklopu MBUX sustava”, kaže Ola Källenius, član Upravnog odbora kompanije Daimler AG, odgovoran za istraživanja i razvoj Mercedes-Benz automobila.
 
Inteligentni sustavi, kao što je MBUX, također su osnova za četiri strateška CASE polja. CASE – ova slova oblikovat će budućnost mobilnosti. Označavaju polja umrežavanja (Connected), autonomne vožnje (Autonomous), fleksibilne uporabe (Shared & Services) i električnih pogonskih sustava (Electric). Ova četiri CASE polja integralni su dio naše korporativne strategije.

“S MBUX sustavom još smo se jedan korak približili pretvaranju vozila u mobilnog pomoćnika”, ističe Sajjad Khan, potpredsjednik odjela digitalnih vozila i mobilnosti u kompaniji Daimler. ”Sposobnost sustava da uči je spektakularna te do danas jedinstvena u automobilskoj industriji. Koristimo umjetnu inteligenciju kako bi korisniku dali individualne prijedloge na osnovi njihovih navika. Algoritam koji za to koristimo je optimiziran za uporabu u automobilu i iskorištava mogućnosti koje mu pruža zadnja generacija čipova.”
“S novom MBUX generacijom dizajn korisničkog sučelja prenosimo u digitalni svijet”, kaže Gorden Wagener, šef dizajna kompanije Daimler AG. “Time inteligentnu tehnologiju pretvaramo u jedno sveobuhvatno emocionalno iskustvo. ”


 
Dizajn: Intuitivni operativni sustav za više sigurnosti i udobnosti
Emotivno privlačne značajke ističu sveobuhvatnost kontrolne strukture i oduševljavaju čistom 3D grafikom visoke razlučivosti, koja se iscrtava i prikazuje u stvarnom vremenu.

Rezervirajte test vožnju nove A-klase i upoznajte MBUX sustav koji redefinira moderni luksuz u kompaktnoj klasi.