PREDSTAVLJEN NOVI GLA

PREDSTAVLJEN NOVI GLA

Novi GLA započinje nadolazeću modelsku godinu s proširenom ponudom motora, ciljanih vizualnih detalja unutrašnjeg i vanjskog dizajna, plus nadopunjenim linijama opreme. To doprinosi da izgled ovog kompaktnog SUV modela bude uočljiviji s karoserijom koja odiše snažnijim dizajnerskim izričajem. U vrhu serije ovog modela je Mercedes‑AMG GLA 45 4MATIC*, kod kojega se posebno bogata ponuda opreme može naći u izvedbi Yellow Night Edition. Svjetska premijera bila je jučer, 8. siječnja 2017. na Sjevernoameričkom salonu automobila NAIAS u Detroitu.
Model GLA prvi put je predstavljen 2013. godine i od samog početka predstavljao je uspjeh u segmentu koji je oblikovao i redefinirao. GLA karakterizira njegov sportski, dinamični dizajnerski izričaj, lagano upravljanje i bogate mogućnosti individualiziranja. Kao prvi kompaktni SUV model iz Mercees-Benza donio je dašak svježine u ovaj tržišni segment i u njemu se učvrstio kao glavni igrač. Model GLA najuspješniji je na tržištima Kine, SAD, Njemačke i Velike Britanije.
Sa sedam serija modela (GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS i G) Mercedes-Benz se može pohvaliti s najširom SUV ponudom od svih Europskih premium proizvođača i time zadovoljava sve individualne potrebe mobilnosti svojih klijenata. To se također odnosi na portfelj modela GLA: niti jedan drugi konkurent ne nudi veću ponudu motora u ovom segmentu – od osnovnog modela Mercedes-Benz GLA 180 d* sa snagom od 80 kW (109 KS) i CO2 emisijama od 103 g/km do modela koji razvija 280 kW (381 KS) Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC. Ova posebno kruta struktura karoserije osigurava pouzdanu osnovu za široki raspon primjena.


 
* Kombinirana potrošnja goriva: 7,4–3,9 l/100 km. Kombinirane CO2 emisije: 172-103 g/km
 
GLA jedini je model u ovom tržišnom segmentu koji nudi nove značajke udobnosti i sigurnosti kao što je 360-stupanjska kamera ili HANDS-FREE ACCESS.
 
Nova izvedba u ponudi je GLA 220 4MATIC*. Sa snagom od 135 kW (184 KS) i okretnim momentom od 300 Nm zatvara razmak između dva benzinska motora snage 115 kW (156 KS) i 155 kW (211 KS).
Atraktivna struktura cijena; početak prodaje 9. siječnja 2017.
Početak prodaje novog modela Mercedes-Benz GLA zakazan je za 9. siječnja 2017., a početna cijena za model GLA 180* biti će 244.800,00 kn. Početna cijena top modela Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC biti će 531.600,00 kn. Obje cijene uključuju PDV i PPMV.

Jamstvo uspjeha: izražajni dizajn, tehničke performanse

Za većinu klijenata, izražajni dizajn s jasnim SUV karakterom ostaje glavni razlog kupnje, zajedno s tehničkim performansama. 
Kupci mogu birati između tri izvedbe šasije: standardno GLA se oprema s udobnim ovjesom; na zahtjev je dostupan spušteni ovjes (u kombinaciji s AMG Line ili Dynamic Handling paketom).
S terenskim udobnim ovjesom (opcija) karoserija je povišena za 30 milimetara. To rezultira u boljim terenskim sposobnostima zbog veće udaljenosti od tla, višem položaju sjedenja i privlačnijem terenskom izgledu.
Modificirani branici, dodatni aluminijski kotači i nova atraktivna boja ”canyon bež”, na prvi pogled karakteriziraju ovaj model za 2017. Time GLA još više, kao nikada prije vizualno ističe svoje SUV gene. Prethodna opcionalna bi-xenon prednja svjetla zamijenjena su mekim LED prednjim svjetlima s temperaturom svjetlosti koja odgovara danjoj svjetlosti.